Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NS kiest KPN als enige leverancier werkplekbeheer

NS heeft na een Europese aanbesteding een overeenkomst gesloten met KPN voor de levering van IT-diensten.[slide] NS kiest met KPN voor één leverancier van dit soort IT-diensten, waar het voorheen drie leveranciers had. De treinvervoersorganisatie heeft een overeenkomst van vijf jaar afgesloten met KPN, met enkele opties tot verlenging. Het gaat om werkplekbeheer van 12.000 werkplekken, datacenterdiensten waaronder hosting van websites als ns.nl, de servicedesk, applicatiebeheer en informatiebeveiliging.

KPN had het beste bod in de Europese aanbesteding die voorafging aan deze overeenkomst. KPN gaat vanuit de centrale IT-functie alle onderdelen van NS bedienen. De transitie naar de nieuwe dienstverlening en infrastructuur vindt in de komende anderhalf jaar plaats. In totaal worden circa 12.000 werkplekken uitgerold. Ook gaat het contract over het beheer van onder meer ca. 1900 servers.

Directeur Timo Huges van NS zegt tegen OVPro, het vakblad voor stads- en streekvervoer: “Met dit contract vernieuwen we de IT van NS waarvan onze mensen en de reiziger profiteren. Zo krijgen medewerkers de beschikking over de nieuwste werkplekken, maken wij meer gebruik van standaard services, werkplekondersteuning en ontstaat een stabielere IT-omgeving voor NS en de reizigers. Verder verminderen we de kosten en het aantal toepassingen. Wij zien uit naar de samenwerking met KPN die als beste partij uit de bus kwam bij de aanbesteding die aan dit contract voorafging.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres