Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NS naar de rechter vanwege besluit ACM

De NS sleept de Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor de rechter. De ACM heeft geoordeeld dat de NS bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg de Spoorwegwet heeft overtreden. Deze voorlopige conclusie heeft geen boete tot gevolg, maar de NS wil toch dat een rechter naar de zaak kijkt en heeft daarom een kort geding aangespannen.

De ACM ontving klachten van vervoerbedrijf Veolia. Veolia beschuldigt de NS ervan bij de aanbesteding in Limburg oneerlijk te hebben gehandeld. Veolia zou te veel hebben moeten betalen voor het gebruik van kaartautomaten, chippalen en pauzelokalen van de NS. De aanbesteding voor het openbaar vervoer in Limburg werd uiteindelijk door de NS-dochter Abellio gewonnen.

Niet afhankelijk van NS
De NS stelt dat de beschuldigingen van Veolia geen rol hebben gespeeld tijdens de aanbesteding. “Vervoerders zijn niet in al deze gevallen afhankelijk van de NS”, zo zegt de spoorvervoerder. De NS is van mening dat de ACM geen goede procedure heeft gevolgd bij het onderzoek. De NS wil dat de rechter zich uitspreekt over het conflict voordat de ACM het besluit publiceert.

Kritisch rapport
De NS heeft eerder al een kritisch rapport van de ACM tegen weten te houden. In dit rapport constateerde de ACM al dat NS de Spoorwegwet heeft overtreden bij de aanbesteding in Limburg. In dit concept rapport zou de NS ook een boete worden opgelegd.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres