Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
02
18
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

NS schrijft niet in op MerwedeLingelijn

NS schrijft niet in op MerwedeLingelijn
Foto: Beeldbank NS

NS zal het vervoer op de MerwedeLingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen niet gaan verzorgen. De spoorvervoerder heeft zich namelijk niet ingeschreven op de concessie. De concessie is uiteindelijk gegund aan Qbuzz. Dat meldt OVpro.nl.

De VVD in Zuid-Holland wilde hierover duidelijkheid hebben, na publicatie van een interview met NS-directeur Roger van Boxtel in de Volkskrant. Dit artikel, wat eind december werd geplaatst, zorgde voor veel verwarring. De NS-directeur zei namelijk weer interesse te hebben in regionale spoorlijnen en benoemde daarbij ook de spoorlijn tussen Dordrecht en Geldermalsen. De aanbesteding voor de MerwedeLingelijn was ten tijde van het artikel in de Volkskrant al in gang gezet en NS had nog geen bod gedaan. Volgens NS is die verwarring over het artikel in de Volkskrant niet nodig. Van Boxtel zou namelijk verkeerd geciteerd zijn. NS wil juist partner zijn voor de verschillende regio’s.

Regeerakkoord
Ook de benoeming van deze spoorlijn in het Regeerakkoord riep vragen op. Het nieuwe kabinet gaf namelijk aan meer sprinterdiensten te willen aanbesteden in regionale OV-concessies. Volgens VVD-Statenlid Rense Weide was het niet duidelijk wat dit voor de MerwedeLingelijn kon betekenen. NS had zich niet ingeschreven op de concessie, maar de VVD’er dacht dat NS met deze regel een kans had om alsnog mee te doen.

Geen kans
Volgens provincie Zuid-Holland maakt NS alleen kans om in aanmerking te komen als vervoerder als het zich heeft ingeschreven op de aanbesteding. De zorgen van Weide over de benoeming van de lijn in het regeerakkoord zijn daarom onterecht, zegt de provincie. Daarnaast vindt Zuid-Holland het te vroeg om conclusies te verbinden aan deze passage in het regeerakkoord.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.