Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NS schrijft niet in op MerwedeLingelijn

NS zal het vervoer op de MerwedeLingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen niet gaan verzorgen. De spoorvervoerder heeft zich namelijk niet ingeschreven op de concessie. De concessie is uiteindelijk gegund aan Qbuzz. Dat meldt OVpro.nl.

De VVD in Zuid-Holland wilde hierover duidelijkheid hebben, na publicatie van een interview met NS-directeur Roger van Boxtel in de Volkskrant. Dit artikel, wat eind december werd geplaatst, zorgde voor veel verwarring. De NS-directeur zei namelijk weer interesse te hebben in regionale spoorlijnen en benoemde daarbij ook de spoorlijn tussen Dordrecht en Geldermalsen. De aanbesteding voor de MerwedeLingelijn was ten tijde van het artikel in de Volkskrant al in gang gezet en NS had nog geen bod gedaan. Volgens NS is die verwarring over het artikel in de Volkskrant niet nodig. Van Boxtel zou namelijk verkeerd geciteerd zijn. NS wil juist partner zijn voor de verschillende regio’s.

Regeerakkoord
Ook de benoeming van deze spoorlijn in het Regeerakkoord riep vragen op. Het nieuwe kabinet gaf namelijk aan meer sprinterdiensten te willen aanbesteden in regionale OV-concessies. Volgens VVD-Statenlid Rense Weide was het niet duidelijk wat dit voor de MerwedeLingelijn kon betekenen. NS had zich niet ingeschreven op de concessie, maar de VVD’er dacht dat NS met deze regel een kans had om alsnog mee te doen.

Geen kans
Volgens provincie Zuid-Holland maakt NS alleen kans om in aanmerking te komen als vervoerder als het zich heeft ingeschreven op de aanbesteding. De zorgen van Weide over de benoeming van de lijn in het regeerakkoord zijn daarom onterecht, zegt de provincie. Daarnaast vindt Zuid-Holland het te vroeg om conclusies te verbinden aan deze passage in het regeerakkoord.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres