Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NS-treinen rijden 1 januari op windenergie

De elektrische treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) rijden vanaf 1 januari al op windenergie. Eerder liet Jeroen Wegkamp, CPO bij de NS, nog aan AanbestedingsCafe.nl weten dat de treinen voor 2018 volledig op groene stroom zouden rijden. Destijds leek dit een ambitieuze doelstelling, aangezien NS een van de grootste afnemers van elektriciteit in Nederland is. Ter vergelijking: het spoorbedrijf gebruikt evenveel elektriciteit als de hele gemeente Amsterdam. 

Een jaar eerder dan gepland zijn de treinen verduurzaamd. Volgens de interim president-directeur van de NS Roger van Boxtel is Nederland hiermee het eerste land ter wereld met volledig duurzame spoorwegen. “Onze 9 miljoen klanten kunnen dan elke dag reizen zonder schadelijke CO2-uitstoot”, aldus Boxtel. 

Duurzame mobiliteit
Volgens de Volkskrant is NS ook begonnen met een project om bij vijftien grote werkgevers de mobiliteit van medewerkers te verduurzamen. De medewerkers worden actief gestimuleerd om minder met de auto en meer met de fiets, trein of elektrisch vervoerd te reizen. Dit project wordt samen met onder meer KLM en Tesla opgepakt. De NS werkt daarnaast nauw samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, werkgeversorganisatie VNO-NCW en milieuorganisatie Natuur & Milieu. 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link