Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
11
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaamheid
Soort:

NS-treinen rijden 1 januari op windenergie

NS-treinen rijden 1 januari op windenergie

De elektrische treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) rijden vanaf 1 januari al op windenergie. Eerder liet Jeroen Wegkamp, CPO bij de NS, nog aan AanbestedingsCafe.nl weten dat de treinen voor 2018 volledig op groene stroom zouden rijden. Destijds leek dit een ambitieuze doelstelling, aangezien NS een van de grootste afnemers van elektriciteit in Nederland is. Ter vergelijking: het spoorbedrijf gebruikt evenveel elektriciteit als de hele gemeente Amsterdam. 

Een jaar eerder dan gepland zijn de treinen verduurzaamd. Volgens de interim president-directeur van de NS Roger van Boxtel is Nederland hiermee het eerste land ter wereld met volledig duurzame spoorwegen. "Onze 9 miljoen klanten kunnen dan elke dag reizen zonder schadelijke CO2-uitstoot", aldus Boxtel. 

Duurzame mobiliteit
Volgens de Volkskrant is NS ook begonnen met een project om bij vijftien grote werkgevers de mobiliteit van medewerkers te verduurzamen. De medewerkers worden actief gestimuleerd om minder met de auto en meer met de fiets, trein of elektrisch vervoerd te reizen. Dit project wordt samen met onder meer KLM en Tesla opgepakt. De NS werkt daarnaast nauw samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, werkgeversorganisatie VNO-NCW en milieuorganisatie Natuur & Milieu. 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.