Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NS trekt bezwaar tegen gunning Syntus in

De NS maakt niet langer bezwaar tegen het provinciebesluit om Syntus te laten rijden op de spoorlijn Zwolle – Enschede en Zwolle – Kampen. De gunning is daarmee definitief. De provincie gaat samen met de twee partijen om tafel om afspraken te maken over hoe het spoor verdeeld gaat worden.

In juni won Syntus de Europese aanbesteding. Het vervoersbedrijf verzorgt daardoor van 2017 tot 2032 het treinvervoer op de trajecten Zwolle – Kampen en Zwolle – Enschede. NS maakte bezwaar tegen de gunning aan Syntus, omdat de vervoerder bang was dat de verschillende aanbieders en de toename van het aantal treinen op de sporen Wierden en Enschede gevolgen zouden hebben voor de dienstverlening aan reizigers op het hoofdrailnet.

Optimale spoorverdeling
Gedeputeerde Staten van Overijssel en NS hebben afspraken gemaakt om in onderling overleg tot een optimale spoorverdeling tussen Wierden en Enschede te komen. Mochten de provincie en NS niet tot een oplossing kunnen komen, dan hakt staatssecretaris Mansveld de knoop door. Met deze afspraken neemt NS genoegen en daarom is het bezwaar tegen de gunning van de spoorlijn aan Syntus ingetrokken. Dat schrijft OVmagazine.

Conflict opgelost
De woordvoerder van Syntus noemt het intrekken van het bezwaar ‘goed nieuws’. “Het is fijn dat het conflict lijkt te zijn opgelost. We zullen de inhoud van de overeenkomst tussen NS en de provincie zorgvuldig bestuderen om te beoordelen wat de eventuele consequenties voor Syntus zouden kunnen zijn. NS heeft geen voorlopige voorziening aangevraagd in haar bezwaarprocedure, dus we hebben de afgelopen tijd verder kunnen werken aan de implementatie.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres