Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NS gaat definitief 60 sprinters bestellen

NS gaat definitief 60 Sprinters bestellen bij de Zwitserse treinenbouwer Stadler.[slide] De Sprinters worden besteld, middels een onderhandse gunning, om de treinen zo snel mogelijk te kunnen laten rijden. Eind december dreigde een kort geding van concurrerende treinenbouwers tegen de onderhandse gunning.

Dinsdag werd duidelijk dat de partijen Alstom en Bombardier afzien van een rechtszaak, waardoor NS door kan met de bestelling en het proces geen vertraging oploopt. Het is niet duidelijk waarom de bezwaarmakende partijen de juridische weg alsnog links laten liggen.

Te weinig treinen
Het snel bestellen van de Sprinters is nodig vanwege het behoud van de ov-studentenkaart en de uitbreiding met MBO-scholieren. Zonder de bestelling zou NS te weinig treinen hebben om onze reizigers goed te kunnen bedienen. De moderne nieuwe sprinters worden transparant en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Type Flirt
De treinen moeten vanaf eind 2016 gaan rijden om onze reizigers vanaf dan extra zitplaatsen en comfort te kunnen bieden. “Dit model treinen, type Flirt, rijdt al in meerdere landen en heeft zich al bewezen”, meldt NS.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link