Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nutteloze speedboten Rijkswaterstaat onverkoopbaar

Door een fout in de aanbesteding kocht Rijkswaterstaat (RWS) in 2015 twee speedboten die niet opgewassen waren tegen de hoge golven van de Noordzee. RWS wilde ze daarom verkopen, maar een poging daartoe is mislukt. Nu zullen ze daarom ontmantelt worden, waarna geprobeerd zal worden om de onderdelen te verkopen, zo schrijft het Algemeen Dagblad (AD).

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen heeft in een brief aan de Tweede Kamer dat tests hebben aangetoond dat een verkoop aan een derde partij onverantwoord zou zijn. Daarom zal de minister ze laten ontmantelen waarna “waar mogelijk onderdelen opnieuw gebruikt of verkocht gaan worden.”

Kennisgebrek
Bij de aanbesteding ging het volgens Rijkswaterstaat mis bij het “herformuleren van klanteisen naar contracteisen.” Simpeler gezegd, werd er in het contract niet opgenomen dat de boten opgewassen moeten zijn tegen de hoge golven in de Noordzee. Onderzoek naar aanleiding van de mislukte aanbesteding bracht daarnaast aan het licht dat er bij RWS een gebrek aan kennis is over dit soort boten.

Voorkomen
RWS stelt de uitkomst van deze aanbesteding te betreuren en rekent het zichzelf ook aan. Van Nieuwenhuizen stelt dan ook dat Rijkswaterstaat in de toekomst alles zal doen om een dergelijke situatie te voorkomen. Vandaag zal de Tweede Kamer debatteren over de kwestie.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres