Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
01
18
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Fraude en corruptie
Soort:

OM in hoger beroep bij fraudezaak NS

De zaak rondom de NS-fraude is nog niet voorbij. Een woordvoerder van het Functioneel Parket heeft namelijk bevestigd dat het Openbaar Ministerie (OM) hoger beroep heeft ingesteld. Het OM is het oneens met het besluit van de rechtbank. Dat meldt De Limburger.

De zaak gaat om fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Via een schijnconstructie kon de NS namelijk een oud-topman van concurrent Veolia in dienst nemen.  Dankzij informatie die hij doorspeelde, kon Qbuzz, een dochterbedrijf van NS, de aanbesteding winnen. De NS kreeg hier eerder al een boete van 41 miljoen euro voor van de Autoriteit Consument en Markt. 

Straf
Verder eiste justitie celstraffen tegen NS-directeur Timo Huges (12 maanden), oud-directeur Jeff Hoogesteger van NS-dochter Abellio (10 maanden) en oud-Veoliadirecteur René de Beer (8 maanden). Zij werden verdacht van omkoping, het binnenhalen van bedrijfsgeheimen en het plegen van valsheid in geschrifte. De rechter vond echter dat hier geen sprake van was. De verdachten werden vrijgesproken.

Hoger beroep
Het OM is het dus niet eens met deze uitspraak, en gaat in hoger beroep. Dit was al eerder aangekondigd, maar toen was het nog niet duidelijk in welke zaken en op welke onderdelen. Het OM heeft nu de vonnissen van de rechtbank bestudeerd en heeft op basis daarvan in alle zaken hoger beroep ingesteld. 

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.