Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
31
05
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Fraude en corruptie
Soort:

OM laat minister Kamp buiten beschouwing in omkoopschandaal

In het omkoopschandaal over de aanbesteding van politie- en defensieauto’s, heeft het Openbaar Ministerie nagelaten om ook aanwijzingen voor strafbaar handelen door minister Kamp uit te zoeken. Uit het strafdossier blijkt dat Kamp minstens zoveel privévoordeel van leverancier Pon heeft gekregen, als een aantal ontslagen en vervolgde ambtenaren. Dat schrijft NOS.

Zo werd defensieambtenaar Gerald Lensvelt drie jaar geleden ontslagen. Hij moet over twee weken samen met vijf anderen voor de rechter verschijnen voor corruptie. Hij kocht via de dealer van autobedrijf Pon een auto voor 35.000 euro en kreeg daar 236 euro korting op.

Gratis navigatiecd’s
Kamp liet in 2006 zijn privéauto apk-keuren bij de autohandelaar en kreeg voor deze keuring twee navigatiecd’s ter waarde van 250,42 euro cadeau van Pon. De kosten van de navigatiecd’s werden intern gefactureerd, blijkt het uit dossier.

Verschil in behandeling
De advocaat van Lensvelt is verbaast dat het OM de 236 euro korting zijn cliënt wel aanrekent, daarvoor ontslagen wordt en voor de rechter moet verschijnen, maar dat er niet gepraat wordt over de 250 euro korting die minister Kamp heeft gekregen. De advocaat wil het verschil in behandeling van lagere ambtenaren en de minister aan de kaak stellen tijdens de zitting.

Minister verbaast
OM stelt in een reactie aan NOS dat er bij de minister geen sprake was van een verdenking. Volgens het OM heeft Kamp, anders dan de ambtenaren die wel terecht staan, nooit om een gift gevraagd. Kamp reageert ook verbaast op het nieuws. Hij geeft aan niet te weten waarom hij de korting destijds heeft gekregen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.