Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

OM onderzoekt aanbesteding alcoholtesters

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bevestigd dat het een onderzoek is gestart naar de aanbesteding van alcoholtesters door de Nationale Politie. Aanleiding hiervan is een klacht van leverancier Tomar. Het bedrijf stelt dat de aanbesteding zo was opgesteld dat slechts één leverancier kon winnen.

Volgens de Telegraaf moest dit onderzoek al een half jaar geleden beginnen, maar werd het uitgesteld wegens capaciteitsgebrek bij de Rijksrecherche. De krant laat bovendien weten dat het stukken in bezit heeft waaruit zou blijken dat de aanbesteding inderdaad niet correct is verlopen.

Misleiding
Tomar deed in 2017 al aangifte tegen de Nationale Politie, omdat er bij de aanbesteding, ter waarde van 10 miljoen euro sprake zou zijn van “misleiding, machtsmisbruik, chantage en bedrog.” Daarop moest een deel van de aanbesteding opnieuw worden gedaan, maar Tomar trok wederom aan het kortste eind.

Klokkenluider
Opvallend is dat namens Tomar aangifte werd gedaan door directeur Gerard van Hoeven. Hij was volgens Aanbestedingsnieuws eerder als klokkenluider betrokken bij de fraudezaak rond autoleverancier PON. Hij pleitte bovendien in 2015 voor een parlementaire enquête, omdat de politie, op het gebied van aanbestedingen, niet zou beschikken over zelfreinigend vermogen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres