Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen
Onderaannemers bij PostNL kunnen naar eigen zeggen niet overeind blijven zonder de CAO van de beroepsgoederenvervoer te breken. Daarnaast zou de werkdruk toenemen. Onderaannemers dreigen daarom met stakingen, zo blijkt uit een brief die brancheorganisatie Belangen Vereniging van Pakketdistributie (BVPD) aan haar leden heeft verstuurd.
Opvallend is dat BVPD nog geen officiële reactie op haar brief heeft gegeven. En ook veel onderaannemers die tegenover de media anoniem klagen over de hoge werkdruk weigeren met hun naam in de krant te staan. Volgens het Financieel Dagblad komt dit doordat zij te afhankelijk zijn van PostNL.
Contractbreuk
Stakende onderaannemers kunnen, in tegenstelling tot reguliere werknemers, door PostNL voor de rechter gesleept worden wegens contractbreuk. Daarnaast meldt het FD dat de BVPD niet de middelen en de ervaring heeft om een grootschalige campagne op te zetten waarmee het serieus de druk op PostNL kan opvoeren.
Concurrentie
PostNL zegt bezig te zijn met een voorstel voor aanpassingen in het tariefmodel, maar zal volgens het FD kunnen serieuze concessies pas verwacht worden wanneer het bedrijf écht niet anders kan. Hoewel het 75% van de markt in handen heeft, ligt concurrentie op de loer. Nu al moet het serieus rekening houden met partijen als DHL en DPD. In de toekomst zou daar ook een reus als Amazon bij kunnen komen.