Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Onderhandelingen nieuwbouw De Kuip stukgelopen

De Kuip in Rotterdam wordt niet vernieuwd. De onderhandelingen tussen BAM en Feyenoord zijn stukgelopen op het bouwplan voor de nieuwe Kuip. Volgens BAM was het onmogelijk om de verbouwing met het maximale bouwbudget van 206 miljoen euro te realiseren. De uitvoering van het plan zou volgens de aannemer 215 miljoen euro gaan kosten, aldus Cobouw.

De partijen hebben na bijna een jaar onderhandelen, besloten de samenwerking te verbreken. “Ik betreur dat we dit besluit hebben moeten nemen”, laat René van Ierschot namens de projectleiding van Feyenoord weten. “Het is helaas niet gelukt. We gaan ons beraden op de nieuw ontstane situatie.”

Geen afgedane zaak
Voor BAM is het nog geen afgedane zaak. Het bedrijf ziet nog kansen om de verbouwing van De Kuip alsnog te realiseren. In een reactie aan Cobouw laat het bouwconcern weten “graag bereid te zijn de ervaring met vernieuwbouw van stadions in een nieuw traject in te zetten voor de totstandkoming van de nieuwbouwplannen van Feyenoord”.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link