Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Onderzoek ACM naar machtsmisbruik NS niet afgrond

NS heeft bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg de Spoorwegwet overtreden. Of NS zich ook schuldig heeft gemaakt aan machtsmisbruik, staat echter nog niet vast. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) maakte maandagmiddag bekend dat het onderzoek naar machtsmisbruik van de NS nog niet is afgerond. Over een eventuele boete heeft ACM nog geen beslissing genomen, zo schrijft FD.nl.

Gisterochtend meldde AanbestedingsCafe.nl op basis van een bericht van de Volkskrant, dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) afziet van een boete voor de NS, wegens machtsmisbruik bij de aanbesteding van de openbaarvervoersconcessie Limburg. De krant baseerde zich op bronnen rond het onderzoek, terwijl hij ook meldde dat NS het bericht had bevestigd. De kartelautoriteit geeft nu aan dat er nog geen oordeel is gevormd over de overtredingen van NS.

Lopende onderzoek
Het lopende onderzoek van ACM is ingesteld naar aanleiding van klachten van Veolia. Deze gaan onder meer over diensten die Veolia van de NS wilde afnemen in het kader van de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Het gaat om diensten zoals het gebruik van servicebalies, kaartautomaten en OV-chippalen. Voor het gebruik zou de NS de concurrenten te veel willen laten betalen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres