Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
03
18
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Onderzoek
Soort:

Onderzoek innovatiegericht inkopen EU

Onderzoek innovatiegericht inkopen EU

De Europese Commissie doet in 2018 onderzoek naar innovatiegericht inkopen in Europa. Het doel is om kwantitatieve gegevens te verzamelen over de omvang daarvan. De gegevens worden daarnaast gebruikt om een helder beeld te vormen over de verdeling van innovatiegericht inkopen per sector in de Europese lidstaten. Dat meldt PIANOo.

Aan alle Europese aanbestedende diensten wordt gevraagd een bijdrage te leveren aan dit onderzoek. Zo vraagt Price Waterhouse Coopers (PWC) bijvoorbeeld een meerkeuzevraag aan een aanbestedende dienst nadat deze een aankondiging van een opdracht heeft gepubliceerd op Tenders Electronic Daily (TED ). Daarnaast wordt de aanbestedende dienst verzocht de aanbestedingsdocumenten, inclusief de specificatie van de desbetreffende opdracht aan te leveren.

Informatie verzamelen
Deze informatie moet worden verzameld, zodat het onderzoek een goed weergeeft wat het aantal innovatiegerichte aanbestedingen is. De kwaliteit van het onderzoek wordt daarom ook bepaald door het aantal bijdragen. De inzichten uit dit onderzoek hebben veel waarde voor de Nederlandse praktijk en PIANOo. PIANOo zal de onderzoeksresultaten bijvoorbeeld gebruiken in de prioritering van haar werkzaamheden. De resultaten worden ook gepubliceerd.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.