Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Onprofessioneel inkopen ondermijnt ondernemingspositie

Er is in veel bestuurskamers nog steeds geen sense of urgency als het gaat om het inrichten van een werkelijk professioneel inkooptraject. Pas als er sprake is van uitslaande brand krijgt inkoop ineens aandacht en blijken er enorme bedragen structureel te kunnen worden bespaard. En dat is geen wonder. gezien het feit dat voor veel bedrijven de inkoopquote zo’n 60 tot 80 procent van de omzet bedraagt. Dit blijkt uit de NEVI-presentatie van de tussenresultaten van het programma Purchasing Excellence.

Niet professioneel inkopen zou moeten gelden als een ernstig economisch delict dat de positie van een onderneming structureel ondermijnt en de aandeelhouders aantoonbaar benadeelt’. zo overdreef de NEVI. de Nederlandse Vereniging voor inkoopmanagement. bij de presentatie.

In het kader van dit programma stimuleerde NEVI de afgelopen drie jaar Nederlandse bedrijven om hun inkoopprofessionaliteit te verbeteren. Twintig hiervan zijn nauwkeurig gevolgd. Gezamenlijk tekenden zij een besparing op van meer dan euro 500 miljoen. De inkoopbesparing bleek gemiddeld 9 procent. los van reguliere inkoopvoordelen. en met nog ruim een jaar te gaan.

Lees hier het volledige artikel
Bron: Kluwer Financieel Management

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link