Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Onrechtmatig handelende specialist moet half miljoen betalen

ICT specialist Peter J. mag 490.000 euro schadevergoeding betalen aan de Drechtsteden. De rechter heeft bepaald dat de man bij een aanbesteding van computerservers onrechtmatig heeft gehandeld. Drechtsteden, het samenwerkingsverband tussen Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Papendrecht, huurde de specialist in voor advies bij de aanschaf van nieuwe servers.

Hij adviseerde de servers van Nutanix en benaderde vervolgens het bedrijf Benelux Soft om een ‘proof of concept’ te organiseren. Volgens de rechter had hij hierbij ook andere aanbieders moeten benaderen. Dit onrechtmatig handelen heeft tot schade geleid.

Eigen belang
Door met Benelux Soft samen te spannen, diende de adviseur vooral zijn eigen belang. De gemeenten bleken erg duur uit te zijn. Er werd door de gemeente 1,7 miljoen euro neergelegd, terwijl de leveranciers hier zelf slechts 959.000 euro voor had betaald, schrijft Binnenlands Bestuur. Deze marge vindt de rechter buitensporig. Drechtsteden kocht later dezelfde servers voor 955.000. Het is niet helemaal duidelijk of de ICT-specialist geld heeft ontvangen van Benelux Soft.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres