Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ontzorg bij een aanbesteding en blijf bij de bedoeling

Het afgelopen jaar heeft Pro Mereor de Europese aanbesteding voor het Kunstmuseum voor de beveiligingsdiensten uitgevoerd. Samen met Hans Buurman, Deputy Director van het Kunstmuseum in Den Haag, blikt Pro Mereor hierop terug en bespreken ze het aanbesteden in algemene zin. Inkoopadviseur van Pro Mereor, Arjan Groen, was, in combinatie met de hoofdbeveiliging van het Kunstmuseum, verantwoordelijk voor het procedurele en juridische stuk van de aanbesteding.

Volgens Buurman is het een “goede zaak” dat er om de zoveel jaar nauwkeurig wordt gekeken naar de opdracht die je verstrekt aan verschillende leveranciers. “Het houdt je scherp om opnieuw te kijken naar het dienstenpakket dat je afneemt en de daarbij behorende contractafspraken.”

Voor de aanbesteding voor de beveiligingsdiensten waren er meerdere aanbieders geïnteresseerd, waarvan er uiteindelijk één partij overbleef. “Dat voelt raar, want je zou natuurlijk graag willen kiezen”, geeft Buurmaan aan. “Echter, terugkijkend zorgt het er uiteindelijk voor dat de partijen die aanvoelen dat ze niet kunnen voldoen aan de eisen/wensen niet inschrijven. Dus we hebben wat we willen.” Als museum moet je ervoor zorgen dat je voldoet aan de wettelijke verplichtingen en huur je ondersteuning in die hierbij nodig is. Per aspect bekijkt de Deputy Director van het Kunstmuseum dus wat er nodig is. “Ik wil me kunnen concentreren op mijn hoofdtaken”, aldus Buurman.

Pro Mereor is tevreden zodra zij de klant hebben kunnen ontzorgen. Aanbesteden wordt veelal gezien als een wettelijke verplichting en een specialistisch vakgebied. Pro Mereor zet graag haar kennis in en geeft begeleiding waar nodig is, zodat de eisen en voorwaarden correct worden geformuleerd en juridisch de juiste procedure wordt gevolgd.

Pro Mereor is een premium partner van Aanbestedingscafé.nl.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link