Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ook Rijkswaterstaat heeft clusterverbod

Ook Rijkswaterstaat moet zich gewoon houden aan het clusterverbod in de Aanbestedingswet, schrijft minister Kamp aan de Tweede Kamer. Eind vorig jaar werd het areaal van Rijkswaterstaat West-Nederland-Zuid als een groot contract in de markt gezet. Het ging om verschillende werksoorten en bovendien kreeg het contract een omvang, waardoor het onbereikbaar zou worden voor het midden- en kleinbedrijf.

Kamerleden Carola Schouten (ChristenUnie) en Kees Verhoeven (D66) verbaasden zich over dit project en stelden Kamervragen. Een half jaar na dato heeft Kamp deze beantwoord en laat hij weten dat Rijkswaterstaat naar aanleiding van de klachten de aanbesteding heeft ingetrokken. Deze zal nu in drie percelen in de markt gezet worden.

Geschikt voor mkb
“De geschiktheidseisen van de nieuwe aanbestedingen zullen in verhouding worden gebracht met de afzonderlijke delen en in lijn zijn met de Gids Proportionaliteit”, schrijft Kamp. “De door Rijkswaterstaat uitgevoerde marktanalyse maakt duidelijk dat deze deelopdrachten ook geschikt zijn voor mkb-ondernemingen.” Binnen deze marktanalyse is er volgens Kamp gelet op de jaarlijkse opdrachtwaarde, omdat deze in verhouding moet staan tot de jaaromzet van mkb-ondernemingen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres