Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Opnieuw conflict over aanbesteding openbaar vervoer

Syntus maakt bezwaar tegen de gunning van de concessie Haarlem-IJmond aan vervoerder Connexxion. [slide]Dat bevestigt de regionale trein- en busvervoerder in een bericht van OVPro.nl. Daarmee is opnieuw een conflict ontstaan over de aanbesteding van een concessie voor het openbaar vervoer, zoals eerder al in onder meer Groningen en Limburg.

Haarlem-IJmond is een unieke zaak in aanbestedingen voor ov-concessies. In januari werd bekend dat de winnaar van de concessie Haarlem-IJmond moest worden bepaald door een loting. Beide vervoersmaatschappijen hadden hetzelfde aantal punten behaald.

De loting
Bij de loting kwam Connexxion als winnaar naar voren. Deze vervoerder mag nu vanaf december  tien jaar lang het openbaar vervoer in de regio Haarlem-IJmond verzorgen. Volgens vakblad OV Pro.nl gaat het daarbij om een waarde van 320 miljoen euro.

De meest duurzame
Syntus kan zich hier niet bij neerleggen en heeft bezwaar gemaakt bij de provincie Noord-Holland en het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB), de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaaleconomisch bestuursrecht. Syntus, dat openbaar vervoer verzorgt in Gelderland, de Veluwe, Midden-0verijssel en in Twente, vraagt in het bezwaar om de concessie alsnog te verkrijgen. ‘Wij zijn van mening dat onze offerte de meest duurzame was en we hebben ook niet voldoende punten gekregen op het gebied van klanttevredenheid’, aldus een woordvoerder van het bedrijf in een toelichting.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties (1)

aanbestedingscafe gebruiker 25 maart 2015 00:37 uur

Geen streetdance geoolf ik... eerder jazzdance? Maar veel verstand heb ik er niet van. Streetdance is toch nog wat "wilder" en kwam wel in het programma voor.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres