Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

ORDINA-ir

Ooit gehoord van de Modelgedragscode integriteit sector Rijk? Stépan Breedveld wel. Breedveld is CEO van Ordina, maar heeft niet enkel verstand van automatisering. Hij gaf U en mij kort geleden in diverse media uitleg over de Gedragscode en dat was leerzaam. Stépan legde uit dat de code goed moet worden begrepen. Het klopt dat ambtenaren niet voor meer dan 50 euro geschenken mogen aannemen. Deze grens geldt volgens Breedveld echter niet voor uitjes en events.

Dat U het maar weet. Goed van Breedveld dat hij U en mij waarschuwt voor faux pas. Mijn cliënten kon ik dankzij Breedveld direct op het juiste spoor zetten. Volgens de Breedveld doctrine kon ik een grote aannemer adequaat en direct uit de brand helpen. Ja, die geheel verzorgde trip met een ambtelijke werkgroep naar de Seychellen was conform code. Maar let op! Betaal niet de souvenirs in de hoofdstad (Victoria).

Een wegenbouwer uit Roermond kon ik nog net op tijd behoeden voor gedonder. Nee, er was echt niets mis met die gratis trip voor de afdeling Inkoop naar de Grand Prix van Australië. Pas op! Petjes van Max Verstappen moeten echter door de gasten zelf worden betaald.
Ook de utilitaire aannemer uit de omgeving van Utrecht haalde opgelucht adem. Hij kon zonder zorgen en geheel code-conform met het inkoopteam van een potentiële opdrachtgever naar de Cote d’Azur. Zolang de strandstoelen door de gasten zelf werden afgerekend, dat natuurlijk wel.

Bel bij twijfel met Breedveld. De Ordina-topman adviseert U graag over integriteitsvragen. Do it the Ordina- way! Eten zelf betalen maar uitjes zijn gratis! Niks cadeau maar events for free!

Ik beëindig mijn column. Word net uitgenodigd voor een Ordina-event. Paspoort klaar, maar geen zonnebrand nodig. De reis gaat naar Nova Zembla, gratis en voor niets. Stépan blijft daar.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link