Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ordina krijgt gelijk in rechtszaak tegen SEK

Stichting Elektronisch Kinddossier (SEK) heeft onterecht de opdracht voor het ontwikkelen van software voor een zogenoemd ‘kinddossier’ gegund aan automatiseerder PinkRoccade. Dat bepaalde de rechtbank van Utrecht gisteren in de bezwaarprocedure die Ordina tegen SEK had aangespannen.


Ordina maakte bezwaar tegen de aanbestedingsprocedure van SEK. dat de aanbieding van Ordina op economische gronden afwees en haar inschrijving ongeldig verklaarde. Ordina had volgens SEK voorwaarden gesteld die in strijd waren met het aanbestedingsdocument. De voorzieningsrechter oordeelde echter dat het de inschrijving van PinkRoccade was die ongeldig verklaard had moeten worden. Hij concludeerde dat de aanbieding van Ordina als beste had moeten worden aangemerkt.

Het vonnis laat de keuze aan SEK om de aanbesteding dan wel opnieuw uit te schrijven. of aan Ordina te gunnen. Ordina zegt snel in beraad met SEK te willen. Getronics zegt vervolgstappen te zullen ondernemen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link