Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
11
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Fraude en corruptie
Soort:

Ordina weer aan de slag bij de overheid

ICT-leverancier Ordina denkt weer volop aan de slag te kunnen bij de overheid. Het binnenhalen van vijf raamovereenkomsten bij het ministerie van Binnenlandse Zaken biedt het bedrijf voldoende vertrouwen dat herstel van omzet op komst is. “Deze overeenkomsten vormen een goede basis om de omzet in de overheidsmarkt op termijn te laten groeien”, schrijft het FD op basis van een toelichting van Ordina-topman Stépan Breedveld.

Bovenop de raamovereenkomsten heeft het Rijk voorlopig nog een beperkt aantal mantelcontracten aan Ordina gegund. Het gaat om overeenkomsten, waarbij Ordina is uitgekozen voor de inhuur van IT-specialisten. Het bedrijf mag diensten leveren, maar krijgt geen omzetgarantie.

Ordina-fraude
Zembla onthulde in 2014 dat Ordina in de periode 2005-2010 gefraudeerd heeft met verschillende aanbestedingen. Het betrof aanbestedingen van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de gemeente Rotterdam. Ordina bood ambtenaren cadeaus en uitjes aan, om op deze manier aanbestedingen binnen te halen. Ook kreeg Ordina vertrouwelijke documenten toegespeeld door een corrupte ambtenaar.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.