Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ordina weer aan de slag bij de overheid

ICT-leverancier Ordina denkt weer volop aan de slag te kunnen bij de overheid. Het binnenhalen van vijf raamovereenkomsten bij het ministerie van Binnenlandse Zaken biedt het bedrijf voldoende vertrouwen dat herstel van omzet op komst is. “Deze overeenkomsten vormen een goede basis om de omzet in de overheidsmarkt op termijn te laten groeien”, schrijft het FD op basis van een toelichting van Ordina-topman Stépan Breedveld.

Bovenop de raamovereenkomsten heeft het Rijk voorlopig nog een beperkt aantal mantelcontracten aan Ordina gegund. Het gaat om overeenkomsten, waarbij Ordina is uitgekozen voor de inhuur van IT-specialisten. Het bedrijf mag diensten leveren, maar krijgt geen omzetgarantie.

Ordina-fraude
Zembla onthulde in 2014 dat Ordina in de periode 2005-2010 gefraudeerd heeft met verschillende aanbestedingen. Het betrof aanbestedingen van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de gemeente Rotterdam. Ordina bood ambtenaren cadeaus en uitjes aan, om op deze manier aanbestedingen binnen te halen. Ook kreeg Ordina vertrouwelijke documenten toegespeeld door een corrupte ambtenaar.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres