Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ordina weer in beeld bij de overheid

IT-dienstverlener Ordina ziet na jaren van neergang de werkzaamheden voor de overheid weer toenemen. Het bedrijf is voor een belangrijk deel afhankelijk van opdrachten van ministeries, gemeenten en overheidsdiensten. Dat schrijft het FD.

Ordina heeft sinds het najaar van 2014 last van minder opdrachten vanuit de overheid. Het bedrijf kreeg veel negatieve publiciteit naar aanleiding van een uitzending van Zembla, waaruit bleek dat Ordina heeft gefraudeerd bij het binnenhalen van opdrachten bij de overheid.

Commissie-Elias
Ook de commissie-Elias was een spelbreker voor Ordina. Deze Kamercommissie legde bloot dat de overheid miljarden verspilt bij het implementeren van informatietechnologie. Na het uitkomen van dit rapport waren ministeries terughoudend met het verstrekken van nieuwe opdrachten.

Raamcontracten
Vorig jaar slaagde de IT-dienstverlener erin om een aantal raamcontracten binnen te slepen bij het Rijk met afspraken over de inhuur van IT-specialisten. De afgelopen zes maanden nam de omzet van Ordina in het overheidssegment met 4,1 procent toe. In de totaalomzet van het bedrijf komt ruim een derde hiervandaan.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres