Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
09
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Ordina weer in beeld bij de overheid

IT-dienstverlener Ordina ziet na jaren van neergang de werkzaamheden voor de overheid weer toenemen. Het bedrijf is voor een belangrijk deel afhankelijk van opdrachten van ministeries, gemeenten en overheidsdiensten. Dat schrijft het FD.

Ordina heeft sinds het najaar van 2014 last van minder opdrachten vanuit de overheid. Het bedrijf kreeg veel negatieve publiciteit naar aanleiding van een uitzending van Zembla, waaruit bleek dat Ordina heeft gefraudeerd bij het binnenhalen van opdrachten bij de overheid.

Commissie-Elias
Ook de commissie-Elias was een spelbreker voor Ordina. Deze Kamercommissie legde bloot dat de overheid miljarden verspilt bij het implementeren van informatietechnologie. Na het uitkomen van dit rapport waren ministeries terughoudend met het verstrekken van nieuwe opdrachten.

Raamcontracten
Vorig jaar slaagde de IT-dienstverlener erin om een aantal raamcontracten binnen te slepen bij het Rijk met afspraken over de inhuur van IT-specialisten. De afgelopen zes maanden nam de omzet van Ordina in het overheidssegment met 4,1 procent toe. In de totaalomzet van het bedrijf komt ruim een derde hiervandaan.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.