Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Oud-topman NMBS wil niet praten over Fyra

De voormalig topman van de Belgische spoorwegen NMBS weigert voor de parlementaire enquêtecommissie over de mislukte Fyra te verschijnen. Dat schrijft de Belgische krant De Standaard dinsdag. Leo Pardon vindt het: “onzinnig om te praten op basis van herinneringen.” 

Pardon wordt als voormalig NMBS-directeur gezien als een van de belangrijkste sleutelfiguren in het onderzoek naar het debacle rondom de Fyra V250. Hij was aan Belgische zijde verantwoordelijk voor de aanbesteding van de treinverbinding en de gunning aan de Italiaanse fabrikant AnsaldoBreda. Pardon ging in 2007 met pensioen.

Zalm en Netelenbos
Komende weken spreekt de enquêtecommissie met meer dan tachtig mensen die betrokken zijn geweest bij de Fyra. Opgeroepen Nederlanders moeten verplicht meewerken, maar buitenlanders zoals de Belg Pardon, hoeven dat niet. Vandaag (dinsdag) houdt de commissie geen zitting. Later deze week maken oud-minister Financiën Gerrit Zalm en oud-minister Verkeer en Waterstaat Tieneke Netelenbos hun opwachting.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres