Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Outsourcing heeft voor- en nadelen

Is outsourcing de juiste manier om kosten te besparen? Ook met insourcing is het mogelijk om efficienter te werken. De Hogeschool van Utrecht en Getronics hielden in 2003 een onderzoek onder managers. operationeel- en financieel directeuren. Een beter debiteurenbeheer werd door 92% genoemd als favoriet besparingsmaatregel.

Ook investeren in beter informatiesystemen. het bundelen van inkoopkracht binnen de organisatie en het stroomlijnen van bedrijfsprocessen werden genoemd. Slechts 59% noemde outsourcing als manier om kosten te besparen. Naast het kostenvoordeel van uitbesteden wordt ook een betere managementfocus genoemd als voordeel van outsourcing. Op die manier kunnen managers doen waar ze voor aangenomen zijn. managen dus. De laatste tijd is er bij sommige bedrijven juist weer sprake van het terughalen van uitbestede activiteiten. zo bleek uit een onderzoek van de Giarte Groep. De kostenbesparing bleek tegen te vallen en/of de bedrijven willen kennis zelf in huis houden. Volgens onderzoeksbureau Gartner leidt outsourcing in eerste instantie tot een kostendaling. maar bij een betere dienstverlening stijgen deze juist weer.

Bron: Customer Contact Magazine – september 2004

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link