Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

OV-bureau stopt met aanbesteden in Meppel en Hoogeveen

Het stadsvervoer in Hoogeveen en Meppel stopt per medio december dit jaar.  [slide]OV-bureau Groningen-Drenthe is concessieverlener en besloot geen nieuwe aanbestedingsprocedure voor het busvervoer te starten in beide steden.Daardoor verliezen vijftien tot twintig chauffeurs wellicht hun baan. Dat schrijft OvPro.nl

De betreffende steden overwegen het vervoer in de toekomst door vrijwilligers te laten doen. Dat onbetaalde krachten vervoer verzorgen dat eerder door betaalde chauffeurs werd gedaan, gebeurt de laatste tijd wel vaker in OV-land. Tot ontsteltenis van vakbond FNV, die juist wil dat betaalde banen en daarmee aanbestedingsprocedures worden behouden.

Dalende reizigerscijfers
De stadsdiensten in Hoogeveen en Meppel lijden onder dalende reizigerscijfers. ”Er zijn te weinig mensen die gebruik maken van deze stadsdiensten”, aldus een woordvoerder van provincie Drenthe. ”Omdat we nu eenmaal moeten bezuinigen van het Rijk, stopt het OV-bureau met het stadsvervoer in beide steden. Het regiovervoer gaat overigens wel gewoon verder.” Ook blijft de Regiotaxi bestaan in Hoogeveen en Meppel, al is die fors duurder dan het reguliere OV.

Een einde
Beide gemeentebesturen zijn momenteel op zoek naar mogelijkheden om het vervoer in hun stad te behouden, waarbij werken met vrijwilligers een serieuze optie is. De huidige vervoerder Connexxion stelt in ieder geval materieel beschikbaar. Daarmee lijkt een einde gekomen te zijn aan de gangbare aanbestedingen van het stadsvervoer in Meppel en Hogeveen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link