Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Overheid zorgt voor groeiende vraag inkopers

Mede door de decentralisatie van de zorg is de vraag naar inkoopprofessionals wederom gegroeid in 2014.[slide] In vergelijking met 2013, steeg de vraag in het vierde kwartaal van 2014 met ruim 24%. Het aantal vacatures is in 2014 met hetzelfde percentage gestegen en daarmee stond de teller eind december op ruim 7.000 vacatures, aldus Flexmarkt.

De overheid is de motor van deze groei. Decentralisatie van zorgtaken zorgde ervoor dat de inkoopvolume, het aantal leveranciers, het aantal contracten en de complexiteit van de inkoopfunctie sterk werd vergroot. In 2015 zal deze transitie de vraag naar inkoopprofessionals verder omhoog stuwen, zo stelt Yacht in hun analyse Trends en Ontwikkelingen op de inkoop arbeidsmarkt 2014.

Kwantiteit en kwaliteit
Naast de kwantitatieve groei in de vraag naar inkopers, stijgt deze vraag ook in kwalitatieve zin. De nadruk wordt meer gelegd op marktgericht inkopen, in plaats van procesmatige aansturing. Yacht stelt echter dat er een tekort is aan overheidsinkopers, maar dat de inhoudelijke verandering in behoefte wel ruimte biedt voor het ontwikkelen van nieuw inkooptalent.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link