Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Overijssel: nog geen besluit over concessie spoor

Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel nemen nog geen besluit over de voorlopige gunning van de spoorlijnen Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede. Eerder werd verwacht dat dit besluit vandaag (dinsdag) zou zijn.

Voor de concessie van de twee spoorlijnen zijn drie gegadigden: de huidige vervoerder NS, Arriva en Syntus. Verschillende Statenleden wilden uitstel van het besluit, naar aanleiding van de fraude van de NS rond de concessie in Limburg. Dat meldde Radio 1.

Zeker weten
Statenleden van de VVD en PvdA hebben nog vragen over de procedure en willen zeker weten dat bij de aangemelde vervoerders geen integriteitsproblemen spelen.”Het staat niet op de agenda voor de vergadering van GS vanmiddag”, aldus een woordvoerster van de provincie tegenover Tubantia. “We hebben altijd gezegd dat GS in juni een besluit zou nemen, maar nog geen datum genoemd. Het kan dus volgende week of de weken daarop worden”

Integriteit
Volgens de woordvoerster heeft het feit dat het onderwerp niet geagendeerd staat voor vandaag niets te maken met eventuele vragen rond de integriteit. “GS is gewoon nog niet zover”. Het betreft overigens een voorlopige gunning. Bedrijven kunnen vervolgens nog bezwaar maken tegen de keuze.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres