Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Patient meer betrokken bij zorginkoop

De Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF) en Menzis gaan patienten meer betrekken bij de zorginkoop. De twee partijen breiden de pilot landelijk uit.


In de pilot inventariseert en gebruikt Menzis de wensen van specifieke patientgroepen voor de zorginkoop. Het project loopt in vijf ziekenhuizen in de regio Groningen. Voor de aandoeningen zijn criteria opgesteld voor optimale zorgverlening. vanuit ervaringen en het oordeel van de patienten zelf. De criteria richten zich op vijf thema’s: voorlichting over het behandeltraject. logistiek en interne afstemming. multidisciplinaire samenwerking. bewaking richtlijnen en transparante keuzemogelijkheden (waar de patient het beste terecht kan voor de behandeling van zijn ziekte).

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link