Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
05
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Personeelsbeleid Inkoop oorzaak operationele problemen

Personeelsbeleid Inkoop oorzaak operationele problemen
Foto: The Hague OMC

Haperend personeelsbeleid op het gebied van onder andere Inkoop ligt ten grondslag aan operationele problemen bij de overheid. Denk hierbij onder andere aan de Belastingdienst en de Nationale Politie, maar ook de gebrekkige veiligheid van ICT-systemen.

Vergrijzing op de werkvloer, gebrek aan specifieke deskundigheid, een hoge werkdruk en een slechte concurrentiepositie ten opzichte van de marktsector. Die greep doet het NRC uit de observaties van het verantwoordingsonderzoek van de Algemene Rekenkamer over 2016. De slotsom van het rapport over het functioneren van het Rijk: de overheid kampt met immense personeelsproblemen.

Door een verouderd personeelsbestand, vergrijzing en verhoging van de pensioenleeftijd, in combinatie met een te lage instroom van jonge ambtenaren met specifieke kennis, leidt ertoe dat de rijksoverheid allesbehalve toekomstbestendig is, schrijft de krant. Een belangrijke oorzaak van het verslechterde personeelsbestand zijn de vele reorganisaties van de afgelopen jaren.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.