Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

PIANOo helpt AD bij inschatten risico’s rondom mensenrechten

PIANOo start dit najaar een pilot waarin aanbestedende diensten advies kunnen krijgen over het toepassen van Internationale Sociale Voorwaarden (ISV). Volgens coördinator Michael Soeters willen aanbestedende diensten mensenrechten wel aankaarten bij aanbesteden, maar ontbreekt het nog te vaak aan kennis en expertise.

Door een gebrek aan kennis worden ISV bij aanbestedingen in risicocategorieën nog steeds niet toegepast. Met de pilot Ondersteuning ISV wil PIANOo aanbestedende diensten helpen sociale risico’s in internationale ketens voortaan mee te nemen. “Het beschikbaar stellen van ondersteuning in zowel de precontractuele als de contractuele fase in de breedte van alle risico categorieën is de kern van de pilot Ondersteuning ISV. Waarbij we ernaar streven om in 2021 en 2022 het proces en de expertpool die nodig is om kennis en capaciteit te kunnen aanbieden, goed in te richten”, zegt Soeters. PIANOo doet dat aan de hand van concrete projecten, waar aanbestedingsjuristen, deskundigen met keten-kennis en experts op het gebied van due diligence (gepaste zorgvuldigheid) in contact worden gebracht met aanbestedende diensten die hierom vragen.

Inschrijven

Aanbestedende diensten die voor 1 december 2021 ISV willen toepassen bij een aanbesteding kunnen zich tot 10 oktober a.s. opgeven voor de pilot. Bij deelname start er een adviestraject van maximaal veertig uur. Organisaties die zich opgeven krijgen voor 15 oktober a.s. te horen of zij hiervoor in aanmerking komen.

Bron: PIANOo.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link