Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
31
07
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Pilot Nijkerkerbrug definitief gegund

Pilot Nijkerkerbrug definitief gegund
Foto: Machiel Galesloot, Rijkswaterstaat

De versterking van de Nijkerkerbrug is definitief gegund aan de combinatie van Mourik en Besix. Marktpartijen en Rijkswaterstaat werkten tijdens de aanbesteding veel samen, waarbij de overbodige regels overboord werden gezet. Dat meldt Cobouw.

De aanbestedingsprocedure van de Nijkerkerbrug was bijzonder. Er werd namelijk niet geselecteerd op prijs en oplossing voor de brug, maar op de beste samenwerkingspartner. De combinatie NU en Rijkswaterstaat werkten samen aan het ontwerp en stelden samen de prijs vast. Ook schreven ze samen de overeenkomst, op basis van de scope en de afspraken over de onderlinge samenwerking en de risicoverdeling. De winnaar van de aanbesteding kreeg geen contract, maar met een handleiding met dwingende regels.

Breken met vechtcontracten
Rijkswaterstaat heeft gekozen voor deze manier van aanbesteden, omdat het wil breken met vechtcontracten en het de stroeve samenwerking met marktpartijen beu is. De renovatie van de Nijkerkerbrug is daarom gekozen als pilot voor de Marktvisie. Hierin werd radicaal anders gewerkt en werden alle overbodige regels overboord gezet.

Nijkerkerbrug
De Nijkerkbrug moest door de toegenomen verkeersdrukte en de zwaardere voertuigen versterkt worden. Het projectteam heeft, in overleg met de omgeving, gekozen voor een ontwerp waarbij de werkzaamheden vooral aan de onderzijde van de brug plaatsvinden. De hinder blijft daardoor tot een minimum beperkt. Na de zomervakantie zullen Mourik en Besix beginnen met de renovatie.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.