Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Plannen voor Nederlandse pand EMA gemaakt

Hoewel het nog niet zeker is of het Europees Medicijnagentschap (European Medicines Agency, EMA) zich in Nederland gaat vestigen, worden er toch al plannen gemaakt voor het bouwen van een kantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft op TenderNed een begin gemaakt met de aanbestedingsprocedure voor de bouw. Dat meldt Rijksoverheid.

Het EMA beoordeelt of medicijnen verkocht mogen worden. Op dit moment is het agentschap nog gevestigd in Londen, meldt NOS. Door de Brexit moet het EMA uit Londen vertrekken. Veel landen, waaronder Nederland, halen alles uit de kast om het agentschap binnen te halen. Met ongeveer 900 medewerkers en tienduizenden bezoekers per jaar is het EMA erg gewild. Sterke concurrenten van Amsterdam zijn Wenen, Barcelona, Kopenhagen en Milaan.

Start aanbesteding
Het agentschap zal de plannen van de landen beoordelen op het gebouw, de bereikbaarheid en welke kansen de landen bieden voor de gezinnen van medewerkers. Eind volgende maand zullen de ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten stemmen welk land het gaat worden.

Selectiefase
Bedrijven of consortia kunnen zich nu op TenderNed aanmelden voor de bouw van het pand van het EMA. Daarbij moeten zij aantonen dat ze genoeg ervaring hebben om het perfecte gebouw voor het EMA te bouwen en in te richten. Daarnaast moeten zij het gebouw 20 jaar lang onderhouden. Alleen de consortia die door de selectiefase komen, kunnen zich, als het EMA naar Nederland komt, in de volgende fase inschrijven. In maart 2018 wordt de aanbesteding gegund en in 2019 zal het pand worden opgeleverd.

Eisen gebouw
Het gebouw voor het EMA moet plaats bieden aan ongeveer 900 medewerkers die afkomstig zijn uit zo’n 30 landen. Daarnaast moet het gebouw vergader- en congresvoorzieningen hebben. Elk jaar komen er namelijk zo’n 36.000 bezoekers en zijn er 500 á 600 internationale vergaderingen.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres