Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Planning behandeling Aanbestedingswet gewijzigd

De geplande datum voor de behandeling van de Aanbestedingswet is wederom gewijzigd. Uit de agenda van de plenaire vergaderingen blijkt dat het debat over de wijziging van de Aanbestedingswet 2012 naar alle waarschijnlijkheid plaats zal vinden in de week van 7 maart 2016. De precieze datum en tijd zijn nog niet bekend.

Het wetsvoorstel werd in eerste instantie op de agenda geplaatst als hamerstuk. Een dag later werd deze weer van de agenda gehaald, omdat zich een spreker had gemeld. Het plenaire debat
verscheen vervolgens op de agenda voor de week van 29 februari.

Implementatietermijn
28 maart 2014 zijn de richtlijnen gepubliceerd in het Europees Publicatieblad en 20 dagen na deze publicatie zijn de richtlijnen in werking getreden. De implementatietermijn was twee jaar. Nederland heeft tot 18 april 2016 om de richtlijnen te implementeren in de Aanbestedingswet.

Deadline
De behandeling in de Tweede Kamer staat nu gepland in de week van 7 maart 2016. Na behandeling en goedkeuring door de Tweede kamer zal het wetsvoorstel aan de Eerste Kamer worden gestuurd. De kans dat 18 april nog wordt gehaald, lijkt gering. “Dit heeft echter weinig consequenties voor de aanbestedende diensten”, stelt Telgen gerust. “We hebben ooit een verdrag getekend in Europa, dat wanneer de richtlijnen niet worden geïmplementeerd, ze rechtstreekse werking krijgen. Per 18 april gelden dus de Europese richtlijnen.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link