Magnifying glass Close

Planning behandeling Aanbestedingswet gewijzigd

De geplande datum voor de behandeling van de Aanbestedingswet is wederom gewijzigd. Uit de agenda van de plenaire vergaderingen blijkt dat het debat over de wijziging van de Aanbestedingswet 2012 naar alle waarschijnlijkheid plaats zal vinden in de week van 7 maart 2016. De precieze datum en tijd zijn nog niet bekend.

Het wetsvoorstel werd in eerste instantie op de agenda geplaatst als hamerstuk. Een dag later werd deze weer van de agenda gehaald, omdat zich een spreker had gemeld. Het plenaire debat
verscheen vervolgens op de agenda voor de week van 29 februari.

Implementatietermijn
28 maart 2014 zijn de richtlijnen gepubliceerd in het Europees Publicatieblad en 20 dagen na deze publicatie zijn de richtlijnen in werking getreden. De implementatietermijn was twee jaar. Nederland heeft tot 18 april 2016 om de richtlijnen te implementeren in de Aanbestedingswet.

Deadline
De behandeling in de Tweede Kamer staat nu gepland in de week van 7 maart 2016. Na behandeling en goedkeuring door de Tweede kamer zal het wetsvoorstel aan de Eerste Kamer worden gestuurd. De kans dat 18 april nog wordt gehaald, lijkt gering. “Dit heeft echter weinig consequenties voor de aanbestedende diensten”, stelt Telgen gerust. “We hebben ooit een verdrag getekend in Europa, dat wanneer de richtlijnen niet worden geïmplementeerd, ze rechtstreekse werking krijgen. Per 18 april gelden dus de Europese richtlijnen.”

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres