Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Politie betaalde bijna 3 miljoen euro te veel aan Microsoft

De politie heeft in 2008 per ongeluk bijna 3 miljoen euro te veel betaald aan Microsoft. Het gaat hierbij om het softwarepakket Office dat helemaal niet gebruikt is. De administratieblunder werd pas opgemerkt toen het bedrag al was overgemaakt aan Microsoft. Dit blijkt uit de rechtbankdocumenten die NU.nl in handen heeft gekregen. De politie probeert nu het bedrag terug te vorderen met een rechtszaak tegen Microsoft.

De politie sloot in 2002 een licentieovereenkomst met Microsoft voor het inkopen van software, waaronder Microsoft Office. De politie maakte vervolgens elk jaar een overzicht waarop te zien was hoeveel medewerkers bepaalde softwarepakketten hadden gebruikt. Hierdoor kon Microsoft worden betaald voor nieuwe gebruikers.

Fout
In 2008 ging het maken van dit overzicht fout. Een medewerker van de politie vulde in dat 13.656 medewerkers de software Microsoft Office Pro Work At Home hadden gebruikt. Deze software van Office was nooit ingekocht en nooit gebruikt, maar moest nu wel betaald worden. Hierdoor viel de factuur 3 miljoen euro hoger uit dan voorgaande jaren.

Rechtszaak
Deze fout werd pas ontdekt in 2008. Een vertegenwoordiger nam na de ontdekking meteen contact op met Microsoft, maar Microsoft weigerde de bijna 3 miljoen euro die teveel betaald was, terug te betalen. Pas in oktober 2014 heeft een advocaat van de politie Microsoft formeel gesommeerd om het geld terug te betalen. Dit heeft geleid tot een rechtszaak die deze week plaatsvond.

Geen schikking
De politie en Microsoft willen allebei niet schikken in die rechtszaak, meldt Nu.nl. De rechter probeerde beide partijen nog aan te sporen om onderlinge gesprekken te starten over een schikking. Zowel de politie als Microsoft denken niet dat dit gaat werken. De uitspraak in deze zaak staat gepland voor 22 maart.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres