Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Politie eist in aanbesteding dieselvoertuigen

Volgens milieuorganisatie ‘Natuur en Milieu, stelt de Politie in een voorgenomen aanbesteding voor nieuwe dienstvoertuigen de harde eis dat dit alleen dieselvoertuigen mogen zijn. De politie lijkt dit te overwegen, omdat dit vanwege belastingtechnische redenen goedkoper is. De milieuorganisatie is woest.

De politie is op dit moment bezig met een marktconsultatie voor de aanschaf van 1200 nieuwe voertuigen. In deze consultatie wordt volgens Natuur en Milieu de brandstof diesel geëist. De reden daarvoor zou mogelijk kunnen zijn dat de politie dan geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen. Een dieselauto is daardoor veel voordeliger. Dat schrijft NOS. De aanbesteding wordt vanaf 17 maart verder uitgewerkt.

De voorgenomen aanbesteding is volgens de milieuorganisatie niet meer van deze tijd. “Dit gaat dwars tegen de doelstellingen van veel steden in om de lucht schoner te maken en zorgt voor onnodige gezondheidsschade”, aldus Maarten van Biezen, hoofd mobiliteit bij Natuur en Milieu. De organisatie wil dat hybride en benzineauto’s ook in aanmerking komen voor de aanbesteding.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link