Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
09
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Politie de fout in bij aanbesteden kogels

Politie de fout in bij aanbesteden kogels

De politie heeft een Europese aanbesteding voor de levering van nieuwe kogels stopgezet. De aanbesteding zou niet overeenkomen met criteria die het Ministerie van Justitie en Veiligheid aan kogels stelt. De politie zegt snel een nieuwe aanbesteding uit te schrijven.

Volgens RTL Nieuws komt de levering van politiekogels niet in gevaar. Het huidige contract voor de levering van kogels met het kaliber 9 millimeter loopt immers tot volgend jaar september. Toch blijven er vragen bestaan over de gang van zaken rond de ingetrokken aanbesteding.

Technisch probleem
Bronnen meldden aan RTL dat het programma van eisen in de originele aanbesteding automatisch zou leiden naar een specifieke leverancier. Een woordvoerder van de Nationale Politie spreekt dit tegen en stelt dat er sprake was van een technisch probleem.

Schade
Volgens de woordvoerder zouden er verkeerde eisen zijn gesteld aan de fragmentatie en vervorming van de kogels. Deze kenmerken beïnvloeden de schade die een kogel aanricht. De woordvoerder laat ook weten dat nog geen enkele leverancier zich had ingeschreven op de aanbesteding.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.