Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Politie de fout in bij aanbesteden kogels

De politie heeft een Europese aanbesteding voor de levering van nieuwe kogels stopgezet. De aanbesteding zou niet overeenkomen met criteria die het Ministerie van Justitie en Veiligheid aan kogels stelt. De politie zegt snel een nieuwe aanbesteding uit te schrijven.

Volgens RTL Nieuws komt de levering van politiekogels niet in gevaar. Het huidige contract voor de levering van kogels met het kaliber 9 millimeter loopt immers tot volgend jaar september. Toch blijven er vragen bestaan over de gang van zaken rond de ingetrokken aanbesteding.

Technisch probleem
Bronnen meldden aan RTL dat het programma van eisen in de originele aanbesteding automatisch zou leiden naar een specifieke leverancier. Een woordvoerder van de Nationale Politie spreekt dit tegen en stelt dat er sprake was van een technisch probleem.

Schade
Volgens de woordvoerder zouden er verkeerde eisen zijn gesteld aan de fragmentatie en vervorming van de kogels. Deze kenmerken beïnvloeden de schade die een kogel aanricht. De woordvoerder laat ook weten dat nog geen enkele leverancier zich had ingeschreven op de aanbesteding.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres