Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Politie leidde mogelijk Opstelten om de tuin

De politie heeft minister Ivo Opstelten mogelijk misleid bij de aanbesteding van 50.000 portofoons. De Telegraaf geeft aan in het bezit te zijn van een mailwisseling, waarin volgens de krant vaststaat dat het ministerie opzettelijk om de tuin is geleid.

Volgens een persbericht van de korpschef Gerard Bouman is er geen sprake van misleiding. “Wij zijn juist open en transparant over onze aanbestedingen. De politie bracht bijvoorbeeld zelf het nieuws naar buiten dat wij de lopende aanbesteding van portofoons terugtrekken vanwege tekortkomingen in de aanbestedingsprocedure. Natuurlijk heeft de korpsleiding dit vooraf aan de minister gemeld.”

Op het verkeerde been
De passage in de brief “Gerard/Ruud kunnen in de mededelingensfeer de info delen met combi MT en minister. Zou fijn zijn als het in het verslag terechtkomt om later aan te kunnen tonen dat departement op de hoogte was van de onrechtmatigheid” en de bijzin “de operatie is onrechtmatig maar moet doorgang vinden vanwege operationele noodzaak” bewijzen volgens De Telegraaf dat het ministerie op het verkeerde been wordt gezet en dat de korpsleiding van de Nationale Politie volledig op de hoogte is van de gang van zaken.

Openheid van zaken
De politie geeft aan verrast te zijn door de berichtgeving van De Telegraaf. In de brief aan de Tweede Kamer van 14 oktober 2014 heeft de minister gemeld dat er sprake is geweest van onrechtmatige aanschaf van 10.000 portofoons en 800 mobilofoons. Dit is tevens aan de Kamer gemeld in reactie op vragen van het lid Oskam in september 2014. “Ik zou werkelijk niet weten hoe de politie meer openheid kan betrachten dan zij wil en doet. Al helemaal als het gaat om onze aanbestedingen”, besluit korpschef Bouman.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres