Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Politie slaat bezuinigingseis minister in de wind

De Nederlandse politiekorpsen voeren een heel ander inkoopbeleid dan met het ministerie van Binnenlandse Zaken is afgesproken. Dat blijkt uit een inventarisatie van RTL Nieuws.

Minister Hirsch Balin gaf eerder aan dat de noodzakelijke bezuinigingen gericht moesten zijn op management en de inkoop van materieel, zoals ICT en politieauto’s. De politie geeft echter prioriteit aan het opvangen van financiële tekorten en snijdt daarom ook in het aantal medewerkers. Jaarlijks zouden 1600 nieuwe agenten aan hun opleiding moeten beginnen, maar recentelijk gingen slechts 1200 rekruten van start aan de Politieacademie. Naar verwachting zal deze trend ook volgend jaar doorzetten.

De Politieacademie zette recentelijk nog een professionele inkooporganisatie op, die de korpsen in staat stelt om het beschikbare geld op een efficiëntere manier te besteden. Vanwege de gestructureerde en daadkrachtige werkwijze werd dit model in april bekroond met de Dutch Sourcing Award 2010. Het opleidingsinstituut hoopt hiermee een voorbeeld te hebben gesteld voor het gehele Nederlandse politieapparaat.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres