Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Politie staakt medische aanbesteding

De politie stopt met de aanbesteding van medische arrestantenzorg en forensisch medisch onderzoek. Geen van de partijen aan wie percelen van de aanbesteding waren gegund, zou aan de vereisten voldoen. Dat schrijft de politie op haar website. De huidige afspraken met dienstverleners worden, daar waar nodig, met overbruggingscontracten voorlopig voortgezet.

De uiterste inschrijfdatum voor marktpartijen op deze aanbesteding lag op 2 februari 2015. Toen waren er 24 inschrijvingen bekend, verdeeld over tien percelen. Op 15 mei 2015 zijn de inschrijvingen beoordeeld en is de voorlopige gunning bekendgemaakt. Het was aan de gekozen partijen de juiste bewijsstukken tijdig te overhandigen. De marktpartijen bleken dit volgens de politie niet te kunnen:  “Hierop is een gewijzigde voorlopige gunning bekendgemaakt. Ook deze nieuw gekozen partijen moesten tijdig hun bewijsstukken overhandigen en dat is opnieuw niet gelukt. De betrokken partijen zijn inmiddels geïnformeerd en worden uitgenodigd voor een gesprek om het proces van aanbesteding te evalueren.”

‘Integriteit moet doorklinken’
De politie schrijft verder in haar persbericht :”Door de overgang van 26 zelfstandige korpsen met elk een eigen inkoopbeleid naar één korps met een landelijk inkoopbeleid voor 65.000 werknemers, zijn wij een grote speler op de markt geworden. De politie wil eenheid van dienstverlening en een optimale prijs-kwaliteitverhouding, maar realiseert zich ook terdege dat wij niet alleen een commerciële maar ook een maatschappelijke partij zijn. De integriteit van onze organisatie moet doorklinken in het aanbestedingsproces.” Omdat deze aanbesteding niet kan worden afgerond zonder de vooraf vastgestelde eisen los te laten, is deze volgens de politie gestaakt.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres