Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Politie stopt aanbesteding portofoons

Voorlopig wordt er door de politie geen nieuwe portofoons voor het communicatiesysteem C2000 gekocht.[slide] De korpsleiding gaat de inkoopprocedure tegen het licht houden en onderzoeken of bij de aanbesteding de randapparatuur is toegeschreven aan één merk. Hierbij worden ook externe deskundigen betrokken. Dit werd maandag door de nationale korpsleiding bekendgemaakt.

Sinds enige tijd is de inkoop van goederen bij de politie een kwestie van formaat geworden. Door eerdere corruptie bij de inkoop van operationele voertuigen rezen er op 14 oktober al vragen op of de aanbesteding voor portofoons wel volgens de regels is verlopen.

Voorkeur voor Motorola
Verkopers van de portofoons vertelden De Telegraaf dat de miljoenenorder bij voorbaat al was toegeschreven aan producent Motorola. De aanbestedingsprocedure van de veertigduizend portofoons moet worden onderzocht door externe deskundigen, meldt de politie volgens NRC. Daaruit moet blijken of de aanbesteding opzettelijk is vervalst.

Ook aanbesteding blaastests opnieuw
De aanbesteding van de blaastests bij de politie moet, volgens de korpsleiding, ook opnieuw. De eisen waaraan de apparatuur moet voldoen is namelijk niet goed genoeg geformuleerd. De tegenstrijdigheden kwamen aan het licht bij de beoordeling van de inschrijvingen. De onvolkomenheden in het eisenpakket zullen worden rechtgezet, waarna de procedure opnieuw kan beginnen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link