Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
10
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4
Door A.L.C.G. Boen
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Politie stopt aanbesteding portofoons

Voorlopig wordt er door de politie geen nieuwe portofoons voor het communicatiesysteem C2000 gekocht. De korpsleiding gaat de inkoopprocedure tegen het licht houden en onderzoeken of bij de aanbesteding de randapparatuur is toegeschreven aan één merk. Hierbij worden ook externe deskundigen betrokken. Dit werd maandag door de nationale korpsleiding bekendgemaakt.

Sinds enige tijd is de inkoop van goederen bij de politie een kwestie van formaat geworden. Door eerdere corruptie bij de inkoop van operationele voertuigen rezen er op 14 oktober al vragen op of de aanbesteding voor portofoons wel volgens de regels is verlopen.

Voorkeur voor Motorola
Verkopers van de portofoons vertelden De Telegraaf dat de miljoenenorder bij voorbaat al was toegeschreven aan producent Motorola. De aanbestedingsprocedure van de veertigduizend portofoons moet worden onderzocht door externe deskundigen, meldt de politie volgens NRC. Daaruit moet blijken of de aanbesteding opzettelijk is vervalst.

Ook aanbesteding blaastests opnieuw
De aanbesteding van de blaastests bij de politie moet, volgens de korpsleiding, ook opnieuw. De eisen waaraan de apparatuur moet voldoen is namelijk niet goed genoeg geformuleerd. De tegenstrijdigheden kwamen aan het licht bij de beoordeling van de inschrijvingen. De onvolkomenheden in het eisenpakket zullen worden rechtgezet, waarna de procedure opnieuw kan beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.