Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Politie stopt lopende aanbesteding portofoons

De politie stopt met de lopende aanbesteding van portofoons. Dick Heerschop van de korpsleiding van de nationale politie zegt dat deze aanbesteding wordt herzien. [slide]“De in de aanbesteding gemaakte keuzes en gestelde eisen blijken onvoldoende onderbouwd”, licht Heerschop toe. Zo schrijft Nu.nl.

De inkoop bij de politie is sinds enige tijd omstreden. In oktober besloot de korpsleiding al om de aanbesteding van portofoons stil te leggen en de inkoopprocedure tegen het licht te houden. De aanbesteding voor politieauto’s heeft tot schorsing van enkele inkopers en een strafrechtelijk onderzoek geleid, omdat er mogelijk corruptie in het spel is.

Maanden vertraging
Het gevolg van het uitstellen van de aanbesteding van portofoons betekent dat de politie zeven tot acht maanden langer op nieuwe portofoons moeten wachten. Het gaat om 50.000 portofoons, met een waarde van 8 tot 10 miljoen euro.

Met spoed nieuwe aanbesteding
De korpsleiding betreurt de vertraging. “We stellen hoge eisen aan de nieuwe portofoons. Het is een levenslijn voor onze mensen, net als bijvoorbeeld het dienstwapen. De portofoon moet het altijd doen”, benadrukt Heerschop. De korpsleiding stelt verder dat betrouwbaarheid een vereiste is, zeker nu veiligheid zo’n belangrijk thema vormt. “Met de grootst mogelijke spoed passen wij daarom de aanbesteding aan”, zo stelt Heerschop.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres