Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
08
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Politie verbreekt samenwerking met KPN

De decennialange samenwerking tussen de politie en KPN is verbroken. De telecomleverancier is niet gekozen om portofoons te leveren aan de politie. Eerder verloor het bedrijf al de opdracht voor het onderhoud van de P2000 en de klus voor het bouwen van het nieuwe C2000-netwerk.

Voor het raamcontract van de aanbesteding voor 36.000 portofoons en 10.000 mobilofoons zijn Lumidee, Abiom, AEG Tranzcom, 2Way, Vanderkooij en Koning & Hartman geselecteerd. Deelnemers kunnen een plek binnen het raamcontract bemachtigen. Deze mogen dan op elk van de zes kavels, die in 2016 en 2017 worden uitgegeven, inschrijven. Dat laat vakblad Verbinding weten.

Tweede poging
Deze aanbesteding is de tweede poging. Begin 2015 maakte de politie bekend te stoppen met de lopende aanbesteding van portofoons, omdat “de gemaakte keuzes en gestelde eisen onvoldoende onderbouwd waren”. De miljoenenorder leek bij voorbaat al toegeschreven te zijn aan Motorola.

Extra zorgvuldig
Deze aanbesteding is extra zorgvuldig opgezet, omdat de politie herhaling van het debacle wil voorkomen. Een marktconsultatie met de belangrijkste marktpartijen moest ervoor zorgen dat de wensen van de politie goed aansloten bij de mogelijkheden van producenten en leveranciers. Ook is de voorgenomen aanbesteding volgens inkoopdirecteur Siep Eilander vooraf uitvoerig getoetst door een onafhankelijke partij.

Negatief in het nieuws
De voorzichtigheid heeft als reden dat de politie vorig jaar meerdere keren negatief in het nieuws is gekomen. Niet alleen de uitkomst van de aanbesteding van portofoons was twijfelachtig, ook was er commotie over de aanbesteding van dienstauto’s en alcoholtesters.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.