Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Politieagenten pas eind 2020 uitgerust met bodycam

De aanbesteding om alle agenten dit jaar nog over een bodycam te laten beschikken, gaat niet lukken, zo heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid laten weten op Kamervragen van D66 en GroenLinks. In april kondigde de minister aan dat alle agenten dit jaar nog met een bodycam uitgerust zouden zijn. Security bericht hierover.

Volgens de minister wordt er onder andere minder agressie en geweld gebruikt bij politieambtenaren die uitgerust zijn met een bodycam en  is het “echt iets belangrijks voor de politie”. Het hele proces neemt echt meer tijd in beslag dan alleen het inkopen van de 2.000 bodycams. “Het effect dat er met de inzet van de bodycams wordt nagestreefd, kan slechts worden gerealiseerd indien de beheerorganisaties, de opleidingen, de technische voorzieningen en de lokale begeleiding allemaal op orde en in samenhang georganiseerd zijn. Dat betekent dat er naast de aanbestedingsprocedure ook organisatorische aanpassingen nodig zijn”, aldus de minister.

De verwachting is nu dat alle bodycams eind 2020 aangeschaft en operationeel inzetbaar zijn. De start van de operationele inzet is mede afhankelijk van de planning van de opleidingen en de inrichting van de beheerorganisatie. De 376 eerder aangeschafte bodycams die op dit moment operationeel inzetbaar zijn, zullen na de aanbestedingen van de nieuwe bodycams geheel vervangen worden.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres