Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Politiecommissaris geschorst vanwege corruptie

Een vooraanstaande politiecommissaris is geschorst op verdenking van fraude en corruptie. Peter van den E. uit Eindhoven is bij de Nationale Politie verantwoordelijk voor de inzet en aanschaf van waarnemingsapparatuur zoals camera’s, microfoons en andere technische hulpmiddelen. Hij wordt volgens NRC ervan verdacht persoonlijk financieel te hebben geprofiteerd van contracten die door de politie met bedrijven werden gesloten. Er zou daarnaast ook sprake zijn van belangenverstrengeling, omdat hij zaken deed met vrienden.

De politiecommissaris is vijf maanden geleden geschorst. Er zijn in de tussentijd huiszoekingen verricht en telefoons afgeluisterd. De schorsing is tot nu toe strikt geheim gehouden. Naar verluid zal Van den E in oktober worden aangehouden.

Geen strobreed in de weg
De krant schrijft dat de corrupte contacten van de commissaris hebben kunnen groeien, omdat de man intern geen strobreed in de weg werd gelegd. Het komt daarnaast zelden voor dat zo’n hooggeplaatste politiefunctionaris strafrechtelijk wordt aangepakt. “Meestal worden op dit niveau zaken intern opgelost als er vermoedens zijn van belangenverstrengeling”, zegt een bron van de NRC.

Voortrekker innovatieve beveiligingssystemen
De verdachte is voortrekker van het landelijke programma bij de Nationale Politie dat zich bezighoudt met de inzet van technische en innovatieve beveiligingssystemen. Daarbij wordt samengewerkt met het bedrijfsleven (publiek-private samenwerking). Het gaat om de beveiliging van bedrijventerreinen of parkeerplaatsen langs snelwegen en het waarnemen van verdachte bewegingen bij evenementen.

Voedingsbodem van corruptie
De Nederlandse Politiebond pleit nu voor een breed onderzoek naar corruptie binnen de politie, meldt NOS. Voorzitter Jan Struijs vraagt zich af of er bij de politietop geen sprake is van naïviteit. Er zou volgens hem onvoldoende besef zijn dat de politie kwetsbaarder is geworden voor corruptiepraktijken. Struijs stelt dat minister Van der Steur opdracht moet geven tot een diepgaand onderzoek naar de voedingsbodem van de corruptie binnen het politieapparaat.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres