Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Prestatiecontract wordt het meest ingezet

Het prestatiecontract is het meest gekozen contract. Kostenbeheersing in combinatie met beoogde resultaten is een steeds dominantere combinatie, blijkt uit een online enquête van Heijmans onder 36 universiteiten, corporaties, gemeenten, nationale politie en het bedrijfsleven.

Een prestatiecontract wordt door een gemeente gezien als opstap naar een maincontract. Zodra de basis op orde is, kunnen er vergaande integrale contracten gesloten worden. Zo’n integraal beheercontract heeft echter bij weinigen de voorkeur (9%), zo blijkt uit het onderzoek.

Inspanningsgericht contract
23% van de ondervraagden heeft voorkeur voor een inspanningsgericht contract. “Veel werkzaamheden vergen dusdanig intensieve kennis van de materie en het terrein dat andere vormen de kwaliteit in gevaar brengen”, stelt een universitair ziekenhuis.

Contractlengte
Het onderzoek van Heijmans toont verder aan dat een contractlengte van vijf jaar de voorkeur heeft. “We willen flexibel blijven, maar tegelijk moet de contractlengte wel voor beide partijen interessant zijn”, stelt een woningcorporatie. Een universiteit kiest liever voor een contract van maximaal 10 jaar: “een korte looptijd geeft vaak onrust binnen de opdrachtnemer en je merkt dat de technici zich beter in kunnen leven bij een contract met een langere looptijd.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link