Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
08
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Prestatiecontract wordt het meest ingezet

Prestatiecontract wordt het meest ingezet

Het prestatiecontract is het meest gekozen contract. Kostenbeheersing in combinatie met beoogde resultaten is een steeds dominantere combinatie, blijkt uit een online enquête van Heijmans onder 36 universiteiten, corporaties, gemeenten, nationale politie en het bedrijfsleven.

Een prestatiecontract wordt door een gemeente gezien als opstap naar een maincontract. Zodra de basis op orde is, kunnen er vergaande integrale contracten gesloten worden. Zo’n integraal beheercontract heeft echter bij weinigen de voorkeur (9%), zo blijkt uit het onderzoek.

Inspanningsgericht contract
23% van de ondervraagden heeft voorkeur voor een inspanningsgericht contract. “Veel werkzaamheden vergen dusdanig intensieve kennis van de materie en het terrein dat andere vormen de kwaliteit in gevaar brengen”, stelt een universitair ziekenhuis.

Contractlengte
Het onderzoek van Heijmans toont verder aan dat een contractlengte van vijf jaar de voorkeur heeft. “We willen flexibel blijven, maar tegelijk moet de contractlengte wel voor beide partijen interessant zijn”, stelt een woningcorporatie. Een universiteit kiest liever voor een contract van maximaal 10 jaar: “een korte looptijd geeft vaak onrust binnen de opdrachtnemer en je merkt dat de technici zich beter in kunnen leven bij een contract met een langere looptijd.”

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.