Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Primeur bij aanbesteding Herman Gortercomplex

Het Rijksvastgoedbedrijf gaat bij de verbouwing van het Herman Gortercomplex in Utrecht voor het eerst een DBM&E contract gunnen. De winnende aannemer zal dan behalve voor ‘design, build en maintain’ ook verantwoordelijk zijn voor het gebruik en levering van energie. Het complex wordt verbouwd tot rijkskantoor.

Met deze primeur hoopt het Rijksvastgoedbedrijf de markt uit te dagen. De opname van ‘E’ in het contract betekent immers dat de contractpartner 15 jaar moet investeren in energieopwekkende en energiebesparende maatregelen in het complex.

Vergoeding
De vooraankondiging van het project is gepubliceerd op Tenderned. Daarin maakt het Rijksvastgoedbedrijf duidelijk dat het haar projectpartner jaarlijks een vergoeding voor de ’gebouwsgebonden en gebruiksgebonden energie’ zal betalen. Ook zal het prijsrisico bij het Rijksvastgoedbedrijf liggen, aangezien de prijsontwikkeling van de energiemarkt niet voor de gehele looptijd van het contract kan worden ingeschat.

DBFMO
Geïntegreerde contracten zijn niets nieuws voor het Rijksvastgoedbedrijf. Normaal gesproken gaat het echter om DBFMO (design, build, finance, maintain en operate) contracten. Volgens het Rijk zorgen dit soort contracten er voor dat de verschillende fasen van het project beter op elkaar zijn afgestemd. Dat zou bevorderlijk zijn voor de kwaliteit en duurzaamheid.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres