Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
09
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Primeur bij aanbesteding Herman Gortercomplex

Primeur bij aanbesteding Herman Gortercomplex

Het Rijksvastgoedbedrijf gaat bij de verbouwing van het Herman Gortercomplex in Utrecht voor het eerst een DBM&E contract gunnen. De winnende aannemer zal dan behalve voor ‘design, build en maintain’ ook verantwoordelijk zijn voor het gebruik en levering van energie. Het complex wordt verbouwd tot rijkskantoor.

Met deze primeur hoopt het Rijksvastgoedbedrijf de markt uit te dagen. De opname van ‘E’ in het contract betekent immers dat de contractpartner 15 jaar moet investeren in energieopwekkende en energiebesparende maatregelen in het complex.

Vergoeding
De vooraankondiging van het project is gepubliceerd op Tenderned. Daarin maakt het Rijksvastgoedbedrijf duidelijk dat het haar projectpartner jaarlijks een vergoeding voor de ’gebouwsgebonden en gebruiksgebonden energie’ zal betalen. Ook zal het prijsrisico bij het Rijksvastgoedbedrijf liggen, aangezien de prijsontwikkeling van de energiemarkt niet voor de gehele looptijd van het contract kan worden ingeschat.

DBFMO
Geïntegreerde contracten zijn niets nieuws voor het Rijksvastgoedbedrijf. Normaal gesproken gaat het echter om DBFMO (design, build, finance, maintain en operate) contracten. Volgens het Rijk zorgen dit soort contracten er voor dat de verschillende fasen van het project beter op elkaar zijn afgestemd. Dat zou bevorderlijk zijn voor de kwaliteit en duurzaamheid.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.