Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
01
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Proef thuishulp Venlo mislukt

Proef thuishulp Venlo mislukt

Gemeente Venlo heeft de proef met aangestuurde thuishulp in wijkteams gestopt. Venlo hoopte met deze proef op een besparing, maar het leverde alleen maar meer organisatiekosten op. Ook de plannen voor een algemene voorziening lijken financieel niet haalbaar, meldt Skipr.nl.

Het plan was om aanbieders van huishoudelijke hulp, in dit geval T-Zorg, Proteion Thuis en Helpende Hand, samen te laten werken binnen een wijkteam. Venlo zou de planning en coördinatie doen. De instellingen zouden zo geen financiële prikkel hebben om zoveel mogelijk uren te draaien. Dit pakte allemaal anders uit dan verwacht. De uren liepen niet terug en Venlo was tonnen extra kwijt vanwege de planning.

Algemene voorziening
Daarna had de gemeente het idee om een algemene voorziening op te richten voor huishoudelijke hulp. Zowel mensen met als zonder een beperking zouden hier profijt van hebben. Dit idee bleek financieel ook niet haalbaar te zijn. De gemeente zou te veel kosten maken en veel van de opbrengsten af moeten dragen aan het rijk. Het plan ging daarom niet door.

Bijdrage per cliënt
Venlo wilt nu met een model gaan werken waarbij aanbieders per vier weken een bijdrage per cliënt krijgen. Dat geld moet gebruikt worden om te zorgen dat cliënten in een schoon en leefbaar huis kunnen wonen. De aanbieder maakt zelf een afspraak met de cliënt over het aantal uur dat hierin gestoken wordt.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.