Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Proef thuishulp Venlo mislukt

Gemeente Venlo heeft de proef met aangestuurde thuishulp in wijkteams gestopt. Venlo hoopte met deze proef op een besparing, maar het leverde alleen maar meer organisatiekosten op. Ook de plannen voor een algemene voorziening lijken financieel niet haalbaar, meldt Skipr.nl.

Het plan was om aanbieders van huishoudelijke hulp, in dit geval T-Zorg, Proteion Thuis en Helpende Hand, samen te laten werken binnen een wijkteam. Venlo zou de planning en coördinatie doen. De instellingen zouden zo geen financiële prikkel hebben om zoveel mogelijk uren te draaien. Dit pakte allemaal anders uit dan verwacht. De uren liepen niet terug en Venlo was tonnen extra kwijt vanwege de planning.

Algemene voorziening
Daarna had de gemeente het idee om een algemene voorziening op te richten voor huishoudelijke hulp. Zowel mensen met als zonder een beperking zouden hier profijt van hebben. Dit idee bleek financieel ook niet haalbaar te zijn. De gemeente zou te veel kosten maken en veel van de opbrengsten af moeten dragen aan het rijk. Het plan ging daarom niet door.

Bijdrage per cliënt
Venlo wilt nu met een model gaan werken waarbij aanbieders per vier weken een bijdrage per cliënt krijgen. Dat geld moet gebruikt worden om te zorgen dat cliënten in een schoon en leefbaar huis kunnen wonen. De aanbieder maakt zelf een afspraak met de cliënt over het aantal uur dat hierin gestoken wordt.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres