Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

ProRail gunt onderhoudscontract te voorbarig

Bij de aanbesteding van een onderhoudscontract weigerde ProRail de inschrijving van VolkerRail, omdat de aannemer tegen een abnormaal lage prijs zou hebben ingeschreven. Laatstgenoemde spande daarop een kort geding aan en is nu door de voorzieningsrechter in het gelijk gesteld. De rechter oordeelt dat ProRail de opdracht te voorbarig heeft gegund aan Asset Rail, zo meldt branchemedium SpoorPro.

De zaak gaat om het contractgebied Nederlands Midden waar een vijfjarig onderhoudscontract voor werd aanbesteed. VolkerRail schreef daarvoor in voor een bedrag van 18,5 miljoen euro, ruim lager dan haar concurrenten. Strukton Rail en Bam Rail Infra schreven in voor respectievelijk 37 miljoen euro en 53 miljoen euro, terwijl de uiteindelijke winnaar AssetRail voor 29 miljoen euro inschreef.

Onrealistisch laag
ProRail stelde dat het inschrijfbedrag van VolkerRail onrealistisch laag was en dat de aannemer ook de te verwachten storingspercentages te laag zou hebben ingeschat. Daarom wees de spoorbeheerder haar aanbod af. ProRail stelt daarnaast dat VolkerRail ook in andere contractgebieden voor miljoenen euro’s minder dan haar concurrenten heeft ingeschreven.

Uitspraak rechter
De rechter heeft nu dus VolkerRail gelijk gegeven en beoordeeld dat de aannemer meer tijd moet krijgen om aan te tonen dat het geen absurd lage inschrijving heeft gedaan op het contract in kwestie. Dat betekent dat de opdracht te voorbarig is gegund aan AssetRail. De rechter gebiedt ProRail nu om “het voorgeschreven debat met VolkerRail verder te doorlopen” wanneer zij nog steeds van plan is om de opdracht te gunnen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link