Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
07
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

ProRail ontvangt certificaat voor aanbesteden

ProRail heeft op 15 juni het Good Procurement Practice certificaat ontvangen. Dat houdt in dat de aanbestedingspraktijk van ProRail voldoet aan de norm van het Nederlands Normalisatie Instituut. Het certificaat helpt ProRail bij de ambitie om een zo goed mogelijke opdrachtgever te zijn. Dat meldt ProRail in een persbericht.

Het Good Procurement Practise certificaat is een driejarig keurmerk dat bedrijven krijgen als ze zo zijn ingericht dat er rechtmatig wordt aanbesteed en dat het Nederlandse aanbestedingsbeleid wordt nageleefd. ProRail kreeg daarnaast nog een bijzondere vermelding voor Maatschappelijk Verantwoord Aanbesteden. Belangrijk daarbij was de mate van veiligheid en duurzaamheid, maar ook de mate waarin ProRail in het aanbestedingsproces werkgelegenheid creëert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ambitie
Veel prestaties van ProRail zijn tot stand gekomen in een samenwerking met partners en leveranciers, stelt de spoorvervoerder. De organisatie geeft aan te streven naar het zijn van een betrouwbare, aanspreekbare en inspirerende opdrachtgever. Doordat ze nu het Good Procurement Practice certificaat hebben ontvangen, hebben ze het gevoel dat er een basis is ontstaan om die ambitie te realiseren.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.